fredag den 31. oktober 2008

Loving and living in Germany

Der er næppe ret mange, der vil være uenige med mig i følgende påstand: Selv om tyskerne er blandt vores nærmeste naboer, er de ret forskellige fra os. Det, der i højere grad hersker uenighed om er, hvorvidt disse forskelle er positive eller negative.
Personligt synes jeg jo, de er positive. Nu er jeg selvfølgelig lettere subjektiv, men på den anden side ved jeg også hvad jeg taler om.

Fordom nr. 1: Tyskere har ingen humor
Det er jo lodret forkert. Tyskere har masser af humor og de viser den gerne gennem talrige cabareter og prunksitzunger til karneval. MEN tyskere kan ikke forstå ironi, et problem de deler med ca. 90 % af verdensbefolkningen (mit lab er undtagelse ;-)).

Fordom 2: Tyskere er autoritære og har det bedst iført en uniform mens de modtager ordrer
Bare fordi man ofte tiltaler folk i tredje person flertal, betyder det ikke at man respekterer dem. ;-) Et godt eksempel er det tyske rygeforbud. Officielt gælder der et lignende rygeforbud som in Danmark, bortset fra at undtagelserne er totalt uoverskueligt. En af disse er, at forbuddet ikke gælder for private klubber, så i mange diskoteker og barer skal man "meldes ind" for at komme ind. Det betyder for eksempel at jeg allerede er medlem af to rygeklubber uden nogensinde at have røget en cigaret.

Fordom 3: Tysk mad er elendigt
Al mad er elendig, når den indtages på Monarc eller lignende. Hvis der er noget tyskerne kan, så er det at lave fødevarer af kvalitet (og så til meget rimelige priser ;-)). Dette skyldes blandt andet, at der er regler for hvor meget kød, der skal være i en vare, før man må kalde det kød. Det har blandt andet skabt problemer for de franske patéer. :-)

Fordom 4: Tyskere er paragrafryttere
Den fordom har jeg selv måtte erkende mig skyldig i, men no more!! Jeg var meget nervøs inden jeg flyttede hertil for alt det papirarbejde jeg skulle igennem, men det viste sig at gå meget nemmere end forventet. Tilmed var de sagsbehandlere jeg har mødt rigtig søde og afslappede! Det er mere end jeg kan påstå om de danske skrankepaver jeg har mødt.

Fordom 5: Den typiske tyske kvinde er en god Hausfrau!
Heller ikke helt korrekt, selv om der helt klart er betydeligt flere hjemmegående kvinder end i Danmark. Dog er dette billede ved at ændre sig. Til gengæld er landet stadig præget af et lettere forældet kvindebillede. Dette giver sig til udtryk på flere forskellige måder. En af de mere positive konsekvenser er, at man som kvinde sjældent behøver at tage penge med i byen. Drinks skal man såmen nok få alligevel. ;-)

Og til sidst lige et billede der viser tyskere, som man aldrig har set dem før. ;-)

3 kommentarer:

Sacha sagde ...

Det er da en smart måde at omgå et forbud på.

Mht. bureaukratiet, så tror jeg intet kan slå det SDU'ske bureaukrati!

Ærgeligt med ironien, det er ellers sådan en herlig ting, jeg tror ikke at jeg ville kunne eksistere uden ironi - mon det er ironi der er årsagen til at danskerne er verdens lykkeligste folklefærd?

The Chemist sagde ...

Måske, men som sagt er der jo undtagelse, fx. mit lab hvor stort set ingen siger det, de mener ;-)

Melis sagde ...

Der skal siges at hvis man bare flyver en 10-timers tur over atlanteren, så støder man på det som nok er ophavet til bueraukrati. SDU har ikke engang bueraukrati hvis man sammenligner;)