onsdag den 1. oktober 2008

Amsterdam by night.....and day

Amsterdam er en by jeg indtil videre kun har set sammen med mine forældre, da jeg var 16 og kun en dag. Det er jo længe ikke nok, så da de tyske statsbaner satte billetter på tilbud til alle større byer i Europa, var jeg klar!
Efter en lille togtur på 4 timer ankom jeg uden den store forsinkelse (se DET er en sjældenhed!) til Amsterdam og begav mig ud for at finde mit hostel. Det har jeg fået anbefalet af min gode veninde Pippi, og jeg kan kun give anbefalingen videre. The flying pig hostel er superhyggeligt og afslappet med lounging-område, bar og godt selskab.
Det gode selskab løb jeg ind i lige efter jeg trådte ind i mit værelse. Der mødte jeg Dimi, som er australier med græsk afstamning. Hendes rejsemakker, Alex, lå og sov, fordi hun var lidt småsyg, og så gik vi en os en tur i Amsterdam.
Resten af weekenden hægtede jeg mig på de to og deres overraskende store omgangskreds, der tilfældigvis befandt sig i Amsterdam denne weekend. Dog ramte de begge køjen ret tidligt, hvorefter jeg tog videre på disko (læs: tekno, med store lysskærme) sammen med en fyr fra Columbien.
Jeg var først hjemme igen kl 5 og skulle rydde min seng kl. 10.30, så det meste af søndagen var jeg lettere medtaget. Desværre blev det ikke til så meget museumsværk, da mine ledsagere var lidt sløve og insiterede på at købe svampe som de kunne spise inden Van-Gogh-museet. Jeg er jo en sød pige, så det skulle jeg i hvert fald ikke nyde noget af. ;-)
Men generelt rækker 24 timer ikke til at se Amsterdam ordentligt, så derfor skal jeg helt klart af sted igen. Næste gang kunne det dog være rart at have en rejsefælle, så bare meld jer! ;-)
Jeg fik dog en lille souvenir med hjem i form af Alex' forkølelse, så de sidste par dage har stået på stirren på computeren herhjemme iblandet en god omgang te og varme sokker. Nåja, så glemmer man da ikke den tur.

1 kommentar:

Klipklap sagde ...

Findes The Flying Pig rent faktisk?? Imponerende! Hvad synes du om Van Gogh-museet? Jeg husker kun billederne uskarpt, men der var vist noget med farven blå.